Banky kvůli koronaviru umožní klientům 3měsíční odklad splátky hypotéky

Banky kvůli koronaviru umožní klientům 3měsíční odklad splátky hypotéky

Banky kvůli koronaviru umožní klientům 3měsíční odklad splátky hypotéky

26.3.2020 - Vzhledem k výjimečné situaci plynoucí z rychlého šíření nového kmene koronaviru a v rámci snahy o zmírnění ekonomických dopadů na klienty se Prezidium České bankovní asociace (ČBA) domluvilo, že v doložených případech banky klientům poskytnou možnost tříměsíčního odkladu splátek hypotečních a spotřebitelských úvěrů. Primárně se přitom banky zaměří na klienty z řad zaměstnanců a osob samostatně výdělečně činných.

Odložení splátek však není na trhu nic v zásadě nového, ale určitě je to jeden z účinných způsobů, jak klientům ulehčit situaci v případě výpadku příjmu. Některé banky tuto službu mají ve standardní nabídce zdarma, některé jako zpoplatněnou službu a některé banky umožňují klientům odklad splátek jako řešení ve výjimečných situacích a po individuálním posouzení a s určitými omezeními. Například odklad splátek může trvat jen určitý počet měsíců, nebo se odklad týká pouze splátek jistiny, ale úroky klient hradí dál.  

Jak bude vypadat 3měsíční odklad v praxi?
Z pohledu bank bude důležité vydefinovat, komu a za jakých podmínek odložení splátek umožní. V prohlášení je však patrné, že to primárně budou lidé zaměstnaní a OSVČ, ale jinak banky zatím příliš konkrétní nejsou. Např. Hypoteční banka avizovala, že svým zaměstnaným klientům a OSVČ, které současný stav ekonomicky poškodil nabídne 3měsíční odklad splátek hypotečních úvěrů. Nicméně bližší informace vydá v příštím týdnu. 

Jak odklad splátek funguje?
Pokud klient využije odkladu splátek, v praxi to zpravidla znamená, že se mu posune kalendář splácení a tím se tedy prodlouží i splatnost úvěru. Rozhodně tedy není třeba se obávat, že např. po uplynutí 3měsíčního odkladu bude klient muset zaplatit 3měsíční splátky ve dvojnásobné výši nebo něco podobného. Jedná se zkrátka o způsob, jak krátkodobě ulehčit přetíženému rodinnému rozpočtu. 

Petr Sedlák
Autor: Petr Sedlák

Podnikám od roku 2004, v realitách od roku 2018. I mé předchozí pracovní aktivity byly spojené s úctou a profesionálním přístupem ke klientům. 

Práce realitního makléře mě skutečně baví a snažím se ji odvádět na špičkové úrovni. Točím video prohlídky, využívám profesionálního fotografa, vytvářím Home Staging, pracuji na sociálních sítích... vše s jasným cílem. Prodat vaši nemovitost za co nejvyšší cenu k vaší plné spokojenosti.  

Kde bydlím, tam to mám skutečně rád a také se zde vyznám. Nejraději pracuji v okolí obce Sokolnice, protože tuhle lokalitu opravdu dobře znám, vyznám se v cenových mapách a mohu všechny zákazníky dostatečně informovat.

Obce kde se vyznám jsou: Sokolnice, Újezd u Brna, Telnice, Žatčany, Měnín, Šlapanice, Kobylnice, Prace, Hostěrádky-Rešov, Šaratice, Hrušky, Zbýšov, Křenovice, Otnice, Bošovice, Lovčičky, Těšany, Borkovany, Šitbořice, Moutnice, nesvačilka, Otmarov, Rebešovice, Rajhradice, Blučina, Židlochovice, Opatovice, Brněnské Ivanovice, Dvorska, Tuřany, Chrlice, Holásky, Modřice

Proč vznikly tyto stránky?

Abych zde prezentoval, že když dva dělají totéž, nikdy to není totéž. Je všeobecně známo, že rozdíl mezi makléři je řekněme nemalý. Prosím, přečtěte si mé tipy a články. Věřím, že vám tyto informace pomohou v rozhodování a že si pro prodej nemovitosti zvolíte tu správnou cestu. 

Za každým prodejem nemovitosti se totiž skrývá lidský příběh. A to je důvod, proč by nikdo neměl tak důležitý životní krok podceňovat. Ani prodávající, ani makléř. 

Záleží mi na odvedení špičkové práce a na spokojenosti klienta. A dbám na svém dobrém jménu a pověsti. Za mě pak hovoří reference spokojených klientů. 

Moje heslo zní:

  • V zaměstnání stráví většina z nás skoro čtvrtinu svého života, abych já byl ve svém zaměstnání spokojený a šťastný, tak musí být spokojený s mými službami hlavně můj zákazník. 
  • Proto férové jednání a spokojený zákazník je má hlavní priorita.

Pokud jste dočetli až sem, máte můj obdiv a děkuji Vám. Pokud Vás cokoliv dalšího zajímá, neváhejte mě kontaktovat. Rád se s Vámi sejdu u kávy.

Pracuji s veškerou úctou k Vám i Vašemu majetku.

 Petr Sedlák
Realitní makléř

M: +420 604 175 762
E: petr.sedlak@re-max.cz

RE/MAX Permanentia
PERMANENTIA CZ s.r.o.
Střední 622/34a
612 00 – Brno
Každá kancelář je vlastněna samostatně
www.petrsedlak-reality.cz

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Stáhněte si zdarma

Jak (ne)prodat svoji nemovitost

zpracováním osobních údajů