6 rad, jak poznáte férového makléře

6  rad, jak poznáte férového makléře

6 rad, jak poznáte férového makléře

 

Z nedávných statistik vyplynulo, že v Česku připadá na jednoho realitního makléře kolem 650 obyvatel. Takto vysoký poměr nemá žádná jiná země v Evropě. Dobrá zpráva je, že v takovém počtu je vyhledání nějakého realiťáka otázkou pár sekund. Špatná zpráva je, že vyhledání solidního makléře mezi všemi těmi „nějakými“ vám může dát pěkně zabrat. Jak tedy poznat, že s vámi makléř jedná férově?

 

  1. Má zpracovanou webovou prezentaci včetně referencí

První kontrolu solidnosti realitního makléře můžete provést ještě před tím, než jej kontaktujete. Podívejte se, zda má na internetu osobní prezentaci, a na to, jakým způsobem je zpracovaná – měla by obsahovat dostatek informací jak o něm samotném (včetně zmínek o dosaženém vzdělání a získaných certifikátech), tak o jeho práci. Správní makléři přidají na svůj profil i reference od klientů, ti nejsprávnější se nestydí ani za ty negativní.

http://petrsedlak-reality.cz/reference

http://petrsedlak-reality.cz/#o-mne

  1. Má menší než velké množství nabídek

Součástí webových prezentací realitních makléřů jsou samozřejmě jejich aktuální nabídky nemovitostí. Je-li jich však příliš mnoho, s největší pravděpodobností nebude mít makléř dostatek času věnovat se právě té vaší. V tomto případě zkrátka platí „Méně je více

https://www.remax-czech.cz/reality/nemovitosti-maklere/8163/petr-sedlak/

  1. Jeho nabídky nemovitostí vypadají profesionálně už na pohled

Jakmile zhodnotíte kvantitu nabídek, podívejte se na jejich kvalitu. Mít nemovitost profesionálně vyfocenou je dnes již naprostý základ, skvělý makléř přiloží k fotografiím prodávaného domu nebo bytu půdorys a kvalitní videa, případně nabídne prezentaci nemovitosti pomocí virtuální prohlídky.

http://petrsedlak-reality.cz/#video-prohlidky

http://petrsedlak-reality.cz/#3d-scan-nemovitosti

  1. Na schůzce se ptá

Pokud realitní makléř při první návštěvě vámi prodávané nemovitosti jen „cvakne“ pár fotek na mobil, zeptá se, kolik za ni chcete, a pak odejde, je něco špatně. Poctivého realiťáka zajímá nejen dům či byt (včetně technického stavu nebo infrastruktury okolí), ale také vy. Bude tedy chtít vidět list vlastnictví a výpis z katastru nemovitostí. Na základě toho bude zjišťovat případné překážky prodeje (například zástavní právo, exekuce nebo věcné břemeno), následně navrhne další postup a cenu nemovitosti.

  1. Ví, co bude s nemovitostí dál

Na základě společného rozhovoru vám bude zkušený realitní makléř schopen popsat, jaké kroky a úkony budou následovat, v jakém pořadí přijdou, kdy k nim dojde a jaká v nich bude vaše a jeho úloha.

  1. Je prostě lidský

Férový realitní makléř vás do ničeho nenutí ani na vás netlačí. Správný makléř je ochoten vám poradit, a to i nezištně. Pokud cítí, že váš pohled na věc není správný, upozorní vás na to, ale konečné rozhodnutí nechá na vás. Zároveň vám zkrátka musí sednout jako člověk.

Zakládám si na lidském přístupu a férovém jednání a je to naprostým základem jakékoliv spolupráce. Ať už se chystáte prodat svou nemovitost, hledáte nové bydlení nebo jen potřebujete poradit, neváhejte se na mě obrátit.

http://petrsedlak-reality.cz/

 

Petr Sedlák
Autor: Petr Sedlák

Podnikám od roku 2004, v realitách od roku 2018. I mé předchozí pracovní aktivity byly spojené s úctou a profesionálním přístupem ke klientům. 

Práce realitního makléře mě skutečně baví a snažím se ji odvádět na špičkové úrovni. Točím video prohlídky, využívám profesionálního fotografa, vytvářím Home Staging, pracuji na sociálních sítích... vše s jasným cílem. Prodat vaši nemovitost za co nejvyšší cenu k vaší plné spokojenosti.  

Kde bydlím, tam to mám skutečně rád a také se zde vyznám. Nejraději pracuji v okolí obce Sokolnice, protože tuhle lokalitu opravdu dobře znám, vyznám se v cenových mapách a mohu všechny zákazníky dostatečně informovat.

Obce kde se vyznám jsou: Sokolnice, Újezd u Brna, Telnice, Žatčany, Měnín, Šlapanice, Kobylnice, Prace, Hostěrádky-Rešov, Šaratice, Hrušky, Zbýšov, Křenovice, Otnice, Bošovice, Lovčičky, Těšany, Borkovany, Šitbořice, Moutnice, nesvačilka, Otmarov, Rebešovice, Rajhradice, Blučina, Židlochovice, Opatovice, Brněnské Ivanovice, Dvorska, Tuřany, Chrlice, Holásky, Modřice

Proč vznikly tyto stránky?

Abych zde prezentoval, že když dva dělají totéž, nikdy to není totéž. Je všeobecně známo, že rozdíl mezi makléři je řekněme nemalý. Prosím, přečtěte si mé tipy a články. Věřím, že vám tyto informace pomohou v rozhodování a že si pro prodej nemovitosti zvolíte tu správnou cestu. 

Za každým prodejem nemovitosti se totiž skrývá lidský příběh. A to je důvod, proč by nikdo neměl tak důležitý životní krok podceňovat. Ani prodávající, ani makléř. 

Záleží mi na odvedení špičkové práce a na spokojenosti klienta. A dbám na svém dobrém jménu a pověsti. Za mě pak hovoří reference spokojených klientů. 

Moje heslo zní:

  • V zaměstnání stráví většina z nás skoro čtvrtinu svého života, abych já byl ve svém zaměstnání spokojený a šťastný, tak musí být spokojený s mými službami hlavně můj zákazník. 
  • Proto férové jednání a spokojený zákazník je má hlavní priorita.

Pokud jste dočetli až sem, máte můj obdiv a děkuji Vám. Pokud Vás cokoliv dalšího zajímá, neváhejte mě kontaktovat. Rád se s Vámi sejdu u kávy.

Pracuji s veškerou úctou k Vám i Vašemu majetku.

 Petr Sedlák
Realitní makléř

M: +420 604 175 762
E: petr.sedlak@re-max.cz

RE/MAX Permanentia
PERMANENTIA CZ s.r.o.
Střední 622/34a
612 00 – Brno
Každá kancelář je vlastněna samostatně
www.petrsedlak-reality.cz

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Stáhněte si zdarma

Jak (ne)prodat svoji nemovitost

zpracováním osobních údajů